WordPress hosting is het aanbieden van de mogelijkheid tot het maken van een website middels WordPress. WordPress is een ontzettend handige content management system oftewel een complete website tool voor iedereen. Een beetje kennis van internet is voldoende om aan de slag te kunnen met een WordPress, je hoeft dus echt geen programmeur te zijn. Kon je bijvoorbeeld met MySpace overweg of weet je een beetje hoe het posten van berichten op Linkedin of Facebook werkt dan lukt WordPress al helemaal!
Wil je dus een eigen website hebben die je snel zelf even maakt dan is WordPress je beste keuze zeker in combinatie met een host die zijn klanten WordPress hosting aanbied. Veel van deze bedrijven zorgen er namelijk voor dat WordPress al geïnstalleerd is of dat je het zelf makkelijk via bijvoorbeeld c-panel of installatron kunt installeren, gewoon met enkele muisklikken staat je site dan online.
Daarnaast zorgen deze webhosts er vaak voor dat updates van WordPress automatisch uitgevoerd zullen worden evenals updates van de plug-ins die je geïnstalleerd hebt. Kies je bovendien een van de vele gratis thema’s die WordPress aanbiedt dan heb je binnen no time je website klaar. Zo kun jij je concentreren op de inhoud terwijl je een mooie professionele website online hebt staan, waarvan je weet dat je online support krijgt van de host indien dit nodig is.
Wordpress is van origine een weblog, een hele dynamische site dus die zich met gemak aanpast aan de snelle veranderingen op internet. Het kan dus voorkomen dat er meerdere keren per maand een nieuwe versie verschijnt en dan is het wel makkelijk als je webhost deze updates na het maken van een back-up automatisch uitvoert. Zo heb je er zelf geen omkijken naar en is je site altijd actueel.
Ben je nou niet van plan om een weblog te maken, maar wil je bijvoorbeeld een bedrijfspagina of misschien wel een webwinkel hebben dan kan dit ook heel makkelijk met WordPress. Door gebruik te maken van enkele plug-ins of de instellingen iets te aan passen verander je de site zo in een echte statische site of mooie webshop.
Het voordeel van een host die WordPress ondersteunt is eigenlijk de tijdsbesparing die het met zich meebrengt. Je hoeft het zelf niet meer te installeren en je weet gewoon dat WordPress het altijd doet. Je hoeft geen uren te studeren om de werking van je site onder de knie te krijgen en je hoeft niet te programmeren om een mooie layout tevoorschijn te toveren. Daarnaast is je site, zeker als je een van de nieuwste thema’s kiest, geschikt voor vrijwel alle browsers en apparaten. Zo hoef je geen rekening te houden met hoe het er uitziet op een ipad, tablet of gsm.
Wil je dus met WordPress aan de slag dan is het uitzoeken van een bedrijf dat WordPress hosting aanbied een must. Doe je dit niet dan loop je het risico dat je zelf mag uitzoeken hoe je het moet installeren of nog erger dat de site het ineens niet meer doet omdat de database die je nodig hebt om WordPress goed te laten draaien niet groot of modern genoeg is.